Доступність посилання

ТОП новини

Число постраждалих через нічний обстріл Харкова зросло до шести – ОГП


«Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 приватних автомобілі, кафе, магазини, офісні приміщення», – повідомили у прокуратурі
«Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 приватних автомобілі, кафе, магазини, офісні приміщення», – повідомили у прокуратурі

У Харкові внаслідок нічного російського обстрілу кількість постраждалих зросла до шести, повідомили в Офісі генпрокурора вранці 24 квітня. Раніше повідомляли про двох поранених.

«За даними слідства, 24 квітня близько 00:30 збройні сили РФ завдали ракетні удари по Шевченківському району Харкова. Зафіксовано влучання двох ракет по території житлового комплексу. Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 приватних автомобілі, кафе, магазини, офісні приміщення», – йдеться в повідомленні.

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов додав, що постраждали троє чоловіків віком 33, 45, 53 років і три жінки 24, 45, 54 років.

В Офісі генпрокурора уточнили, що в трьох чоловіків – легкі тілесні ушкодження, у трьох жінок – гостра реакція на стрес.

За попередніми даними, війська РФ атакували місто двома ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області Росії, кажуть у прокуратурі.

Там також повідомили про відкриття кримінального провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Раніше американський Інститут вивчення війни ISW припустив, що Кремль проводить інформаційну операцію одночасно з повітряними атаками на Харків, щоб «переконати українців тікати» з міста перед ймовірним наступом на цьому напрямку.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова і Харківщини. Як заявив міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG