Доступність посилання

ТОП новини

Учні та студенти будуть обирати, якою мовою навчатися – Табачник


Батьки українських школярiв i студенти отримають право обирати мову навчання, заявляє мiнiстр освiти та науки Дмитро Табачник.

«Ми вже зараз створюємо робочу групу, яка має розглянути найболючiшi питання освiти, зокрема i щодо мови. Головний принцип, який буде закладено – батьки учнiв у школi i студенти у вишах повиннi мати право самi обирати, якою мовою навчатися. Вони мають подавати заявки, i їх необхiдно задовольняти», – сказав мiнiстр в iнтерв’ю газетi «Сегодня», опублiкованому у вiвторок.

Табачник заявив, що планує в квiтнi зiбрати в мiнiстерствi «всiх 500 директорiв київських шкiл i запитати у них, як вони будуть виконувати законодавство України щодо вимог батькiв самим обирати мову навчання дітей».

«Що стосується вишiв, то так як вони отримають бiльше автономiї, то зможуть бiльш гнучко визначати i мову навчання», – додав мiнiстр.

Табачник також заявив, що цього року «всi школярi України складатимуть тести мовою навчання».

Крім того, за словами міністра, анi Президент, анi прем’єр не пропонували йому подумати про вiдставку у зв’язку зi звинуваченнями в антиукраїнськiй позицiї. «Думаю, що вони розумiють – це шантаж i полiттехнологiя», – сказав він.

Низка облрад захiдних областей України вимагають вiдставки Табачника, звинувачуючи його в антиукраїнськiй позицiї.
XS
SM
MD
LG