Доступність посилання

ТОП новини

НТКУ оштрафували за невчасне подання документів учасника «Євробачення»


Європейська спілка мовлення оштрафувала Національну телекомпанію України за затягування у поданні документів стосовно українського учасника цьогорічного «Євробачення». Про це повідомляється на офіційному сайті пісенного конкурсу.

22 березня сплив термін, до якого необхідно було подати визначений пакет документів, мовиться в повідомленні. Однак, констатують організатори конкурсу, Національна телекомпанія України повідомила, що на даний момент не готова надати повний комплект документів.

«У зв’язку з тим, що це є порушення встановлених правил проведення конкурсу, Консультативна група пісенного конкурсу «Євробачення» ухвалила рішення оштрафувати (НТКУ) на визначену суму, а також накладати додаткові штрафні санкції за кожні наступні дні, доки українська сторона не надасть необхідні документи», – йдеться у повідомленні.

Водночас, сума штрафу не вказується.

Організатори конкурсу також зазначають, що НТКУ запевнила їх у виконанні вимог стосовно українського учасника «Євробачення» не пізніше понеділка, 29 березня.

При цьому, зауважили у Європейській мовній спілці, решта 38 країн-учасниць цьогорічного «Євробачення» вчасно та у повному обсязі виконали встановлені вимоги.

На пісенний конкурс «Євробачення – 2010» від України поїде співачка Alyosha, яка виграла національний вибірковий тур 20 березня. Але після детального аналізу пісні співачки юристи і журі дійшли висновку, що пісня не відповідає вимогам Європейської мовної спілки.

Фінал міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення – 2010» відбудеться 29 травня у столиці Норвегії Осло.
XS
SM
MD
LG