Доступність посилання

ТОП новини

Медичну реформу США повертають до Конгресу


Законопроект про реформу системи охорони здоров’я США буде повернено до Палати представників Конгресу на нове голосування через процедурне порушення.

Республіканці, які намагаються зірвати втілення законопроекту, виявили в ньому «дві дрібні технічні неточності», повідомив речник лідера демократичної більшості в Сенаті.

Республіканці подали в Сенаті кількадесят поправок до законопроекту, що їх сенатори розглядали вчора і протягом ночі на сьогодні й голосами більшості від демократів відхилили всі. Відтак республіканці заявили, що два моменти законопроекту порушують бюджетні правила і мають бути вилучені з нього.

Тепер, коли Сенат затвердить цю незначну зміну, її знову муситиме схвалювати Палата представників, де демократам ледь вдалося домогтися схвалення попереднього тексту законопроекту в неділю. Речник лідера демократичної більшості в Сенаті висловив упевненість, що Палата представників зможе схвалити ці зміни.

Сенат продовжить розгляд поправок до закону пізніше сьогодні. На нове голосування в Палаті представників попередньо очікують наступними днями.

Республіканська опозиція критикує реформу, підтриману демократами. Президент США Барак Обама, представник демократів, вважає ці зміни в медичній галузі одним зі своїх внутрішньополітичних пріоритетів. У вівторок він підписав закон про реформу на спеціальній урочистій церемонії.
XS
SM
MD
LG