Доступність посилання

ТОП новини

Президент Обама про вибухи в Москві: «Ми засуджуємо войовничий екстремізм»


Нью-Йорк – У Cполучених Штатах Америки з глибоким співчуттям відгукнулися на повідомлення про терористичні акти у московському метро, де загинуло, за попередніми підрахунками, 38 і мало не вдвічі більше тяжко поранених людей.

В Америці всі провідні телевізійні станції перервали свої ранкові програми, щоб повідомити про два вибухи у московському метро у час пік. На запитання репортерів, чи вже відомо, хто організував вибухи у російській столиці, Хуан Вільямс, політичний оглядач телеканалу новин Fox News сказав: «Поки що невідомо, хто стоїть за цим, але підозра одразу падає на Південь Росії, на регіон Північного Кавказу, де протягом останнього року спостерігався спалах насильства, одначе поки що це лише припущення».

Президент Барак Обама засудив теракти у московській підземці і висловив співчуття російському народові. У заяві президента, опублікованій прес-службою Білого дому майже одразу після повідомлення про вибухи, мовиться, що «американський народ виступає разом із народом Росії, засуджуючи войовничий екстремізм і мерзенні терористичні атаки, що демонструють зневагу щодо людського життя. Ми засуджуємо ці обурливі дії».

З окремою заявою виступила також Гілларі Клінтон, державний секретар США. Готуючись до канадської столиці, де вона має зустріч із міністром закордонних справ Росії, Клінтон сказала, що думки й молитви американців звернені до жертв терактів, до їхніх родин і до всього народу Росії. Вона підкреслила, що вибухи у московському метро «нагадують, що тероризм є загрозою для миролюбних людей усюди».

Посилені заходи безпеки у Вашингтоні й Нью-Йорку

У Вашингтоні загони поліції нині здійснюють інспекцію всіх станцій метро та залізничних депо. Виконувач обов’язків шефа поліції метро Джері Лі сказав на прес-бріфінгу, що його люди «роблять усе можливе, аби запевнити безпеку пасажирів».

У Нью-Йорку департамент поліції повідомив засоби масової інформації про посилення охорони системи метро «у відповідь на московські теракти». Каравани поліцейських авт чергують біля вузлових станцій, а поліцейські, які вночі чергують на станціях, залишилися у понеділок на постах.

Бійці загонів особливого призначення у чорних шоломах і бронежилетах «кевлор» чергували на станціях. Як пояснив Пол Брауні, представник департаменту поліції, «ці заходи значно посилюють охорону метро у час пік».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG