Доступність посилання

ТОП новини

Севастопольська влада хоче продовжити будівництво української школи


Севастопольська міська державна адміністрація звернулася до Міністерства освіти і науки з проханням домогтися надання коштів, щоб продовжити будівництво в місті школи-колегіуму на 730 місць із українською мовою навчання, повідомив начальник управління освіти і науки міськадміністрації Микола Чербаджі.

За його словами, вже освоєно 20 мільйонів гривень, наданих раніше, і здійснені проекті роботи та зведено бетонний каркас одного крила будови, але, щоб продовжити будівництво за умов відсутності бюджету на цей рік, необхідно надати цільові кошти, повідомив у п’ятницю відділ преси й інформації міської держадміністрації.

Загальна вартість об’єкта на сьогодні становить 98 мільйонів гривень, а на нинішній рік Севастопольська адміністрація просить 25–30 мільйонів.

Микола Чербаджі наголосив, що в Міносвіти вдалося знайти «розуміння й підтримку», тому він сподівається, що найближчим часом будівництво продовжиться.

За його словами, це буде один із найсучасніших таких навчальних закладів у всій Україні, з доброю матеріальною базою й сильними педагогами.

Нині єдиною повноцінною українськомовною школою в усьому Криму є школа-гімназія в Сімферополі. Через велику кількість охочих учитися українською вона не здатна задовольнити всі заявки. Школа-колегіум у Севастополі має стати другою.
XS
SM
MD
LG