Доступність посилання

ТОП новини

В Україні пройшли першотравневі акції


У Києві відбувся мітинг, що його організували Федерація профспілок України та блок лівих і лівоцентристських сил.

Ліві пройшли Хрещатиком від пам’ятника Ленінові до майдану Незалежності, де до них приєдналися профспілковики, які йшли від Будинку вчителя вулицями Володимирською й Богдана Хмельницького.

Резолюція мітингу вимагає від влади виконати соціальні зобов’язання, а також зміцнювати дружні й братерські зв’язки з народами Росії, Білорусі, Казахстану й інших країн «задля миру і прогресу».

У цій акції взяли участь близько 4 тисяч осіб.

Окрему ходу влаштували від метро «Арсенальної» до Європейської площі кількасот прихильників крайніх лівацьких організацій.

За повідомленням правоохоронців, усі першотравневі демонстрації й мітинги в Києві відбулися спокійно й без інцидентів.

Святкові акції відбулися й у багатьох інших містах України.

Найчисленніша, як виглядає, відбулася в Сімферополі, учасників якої з глядачами було до 30 тисяч. Центральним проспектом Кірова пройшли активісти Компартії під гаслами за російську мову й проти фашизму, Бандери і Шухевича. Іншою колоною йшла Партія регіонів, а далі проросійські та інші сили і громадські організації.

У Севастополі кількість учасників мітингу на площі Нахімова й демонстрації Партії регіонів, Компартії і Соцпартії оцінюють у майже 10 тисяч.

У Донецьку майже до 10 тисяч представників профспілок, комуністів і соціалістів пройшли до площі Леніна, де провели свій мітинг.

У Харкові близько 3 тисяч осіб із трьох демонстрацій – Компартії й інших лівих сил, об’єднання профспілок і Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) – зібралися на спільний мітинг на площі Конституції.

У Луганську кілька тисяч представників лівих сил пройшли до Театральної площі, де провели мітинг із портретами Леніна і Сталіна й гаслами проти «буржуїв» і за єднання з Росією.

У Херсоні до 1,5 тисячі прихильників лівих сил пройшли від площі Героїв Сталінграда до центральної площі Свободи, де провели мітинг під пам’ятником Ленінові.

В Одесі понад тисяча представників комуністів та інших лівих сил і їхніх прихильників-пенсіонерів провели демонстрацію з червоними прапорами й портретами Леніна і Сталіна і мітинг.

У Житомирі кількасот прихильників соціалістів, комуністів і Союзу лівих сил, переважно пенсіонери, провели мітинг на Соборному майдані і пройшли ходою головною вулицею міста Великою Бердичівською.

У Полтаві кількасот прихильників Компартії вийшли на мітинг попід пам’ятником Ленінові і демонстрацію центральною Жовтневою вулицею.

У Львові ж комуністи відмовилися від традиційних першотравневих походів і мітингу біля монументу Слави і провели натомість «мітинг-маївку» в парку культури імені Хмельницького.

* * * * * * *

Вітання до Міжнародного дня солідарності трудящих оприлюднила в суботу прес-служба Президента Віктора Януковича.

«Наполеглива та чесна праця є нині запорукою подолання кризових явищ в економіці, досягнення європейського рівня соціальних благ, охорони здоров’я, освіти, пенсійного забезпечення. Хай це чудове свято надихає усіх нас на творення щасливого майбутнього», – мовиться, зокрема, в вітанні.
XS
SM
MD
LG