Доступність посилання

ТОП новини

Нападник у Нью-Йорку діяв сам – генерал США


Підозрюваний у здійсненні невдалої спроби вибуху в центрі Нью-Йорка наприкінці минулого тижня був «вовком-одинаком», не пов’язаним із іншими терористичними організаціями, заявив у п’ятницю генерал Дейвід Петреус, командувач Центрального командування США, яке відповідає, зокрема, за операції в Афганістані й Іраку.

За словами генерала, підозрюваного нападника, громадянина США родом із Пакистану Файсала Шахзада, надихнули дії пакистанських повстанців, але він не мав прямого контакту з ними.

Раніше в правоохоронних органах США заявляли, що Шахзад розповів на допитах про своє навчання в таборі терористів у Пакистані, але ці його слова ще не підтверджені.

Файсала Шахзада, пакистанця, який минулого року отримав американське громадянство, звинувачують у здійсненні невдалої спроби підірвати вибуховий пристрій в авті, залишеному на багатолюдній площі Таймз-сквер у центрі Нью-Йорка минулої суботи.

Його затримали в понеділок у літаку, яким він збирався вилетіти зі США, щоб повернутися до Пакистану.

На батьківщині, де живуть його батьки, він прожив якийсь час після того, як минулої осені з дружиною й дітьми виїхав зі США, перш ніж повернутися, щоб здійснити свою спробу нападу.
XS
SM
MD
LG