Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Польща згадують спільну боротьбу із «совітами»


Сьогодні у Києві міжнародною конференцією розпочали відзначення 90-річчя військового союзу між Україною і Польщею: 12 травня 1918 року тодішні лідери країн – Симон Петлюра та Юзеф Пілсудський – підписали відповідну угоду.

Як наголосив на відкритті конференції Посол Польщі Яцек Ключковський, «нині ми не просто згадуємо спільну боротьбу проти просування Червоної армії на захід, в Європу, – нині вивчаємо досвід одне одного, яким чином боронили поляки незалежність Польщі за підтримки молодої УНР».

Учасники конференції – науковці та студенти з України і Польщі – обговорюють дослідження про події 1918 – 1920 років, про боротьбу з каральними операціями Червоної армії на польських та українських землях, про уроки державотворення у ті часи.

Окрім Києва, зустрічі науковців, студентства, інтелігенції двох сусідніх держав відбуватимуться у Львові, Луцьку, Кракові та Любліні. Також, за словами посла Ключковського, учасники наукових зібрань мають намір розширити співпрацю, вивчаючи історію відносин між Україною і Польщею у ХХ столітті.
XS
SM
MD
LG