Доступність посилання

ТОП новини

На Придніпров’ї відкрився фестиваль «Білоруська весна»


У Дніпропетровську сьогодні розпочався мистецько-просвітницький фестиваль «Білоруська весна».

Акція стартувала відкриттям виставки робіт переможців першого конкурсу білоруської репортажної фотографії «Belarus Press Photo 2010».

Її презентували в Обласній бібліотеці для молоді. Організатори називають цю виставку «поглядом на сьогоднішню Білорусь очима білоруських фотокореспондентів – точним і часто парадоксальним».

Завтра у Дніпропетровську у рамках «Білоруської весни-2010» відбудеться показ сучасної білоруської анімації «АНІМАЦИЯ.by» і «підпільна» зустріч із білоруським поетом Сірошкою Песочніком (Сергієм Прилуцьким).

За словами організаторів, активістів творчої ініціативи «Білоруський десант», фестиваль – це унікальний для української молоді спосіб отримати нецензурований, адекватний білоруський художній продукт, а для білорусів – бути почутими і сприйнятими.

З 10 по 22 травня в Україні проходить мистецько-просвітницька акція «Білоруська весна» – фестиваль, як називають його організатори, «партизанської культури». Мистецька акція відбувається в Україні вже вчетверте.

Заходи фестивалю охопили 8 міст – Київ, Харків, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Бровари, Дніпропетровськ та Чернівці.
XS
SM
MD
LG