Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові протестують проти приїзду Медведєва


Всеукраїнське об’єднання «Свобода» у Харкові вимагає від місцевих депутатів перешкодити передачі харківських підприємств російським компаніям. Пікет, присвячений приїзду до України президента Російської Федерації Дмитра Медведєва, зібрав під стінами Харківської обласної державної адміністрації близько сотні людей, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Свободівці» закликають харківських депутатів зібратися на позачергову сесію і в спеціальному зверненні засудити «харківські угоди», підписані президентами України та Росії 21 квітня, а також не допустити передачі російськім компаніям великих харківських промислових підприємств.

«Харківський авіазавод, «Турбоатом», завод імені Малишева, не кажучи вже про вітчизняний «Нафтогаз» – це всі ті підприємства, на яких по суті зав’язані цілі галузі. Сьогодні ми можемо дізнатися, що їх фактично в українській власності вже немає, що проведена за зачиненими дверима попередня робота, що всі ці підприємства підготовлені, їм дана ринкова оцінка, коштують вони, як нам скажуть, дуже мало, і з метою фінансового оздоровлення їх передали Російській Федерації», – заявив голова харківської обласної організації ВО «Свобода» Ігор Швайка.

Схожі акції «Свобода» планує сьогодні в Києві та всіх обласних центрах.

Президент Росії Дмитро Медведєв приїжджає сьогодні в Україну із дводенним візитом.
XS
SM
MD
LG