Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв каже, що чекає «дружніх» переговорів з Януковичем


Президент Росії Дмитро Медведєв називає довгоочікуваним свій візит до України. «Цей візит довгоочікуваний для нас, і я сподіваюся на конструктивні, дружні переговори», – сказав він під час зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем у понеділок у Києві. Зустріч відбувається у вузькому колі.

За словами російського президента, він давно не був у Києві і «скучив» за українською столицею. Медведєв зауважив, що «початок нових відносин» між Україною і Росією, їх відновлення «абсолютно логічно починати з офіційного візиту до столиці України».

Російський президент також висловив сподівання, що у відносинах двох країн зникне негатив, який накопичився в останні роки. При цьому він нагадав, що це вже його сьома зустріч із Януковичем. «Така максимальна інтенсивність свідчить тільки про одне – до цього зустрічей було мало, є чим займатися, розгрібати ці самі завали і створювати сучасні, прагматичні і водночас дуже дружні відносини між нашими країнами», – наголосив глава російської держави.

Президент Росії під час зустрічі наголосив, що за останній час між двома країнами «серйозно» зріс товарообіг.

Зі свого боку, Президент України заявив, що за невеликий період вдалося знайти взаємоприйнятні рішення, що відповідають інтересам двох країн і «настроям народів» України та Росії.

Медведєв приїхав до Києва із дводенним візитом.
XS
SM
MD
LG