Доступність посилання

ТОП новини

Ахметов каже, що вивчає можливість придбання «Запоріжсталі»


Холдинг СКМ вивчає доцільність придбання металургійного комбінату ВАТ «Запоріжсталь», проте остаточне рішення наразі ще не ухвалене, повідомив власник холдингу Рінат Ахметов.

«Запоріжсталь» – дуже цікаве підприємство. Але в підсумку, щоб визначитися – нам вигідно купувати чи ні, – ми маємо вивчити можливість», – заявив Ахметов перед початком українсько-російського економічного форуму, який відбувається в Києві за участю президентів України та Росії.

За його словами, СКМ є відкритою компанією, і якщо таку угоду укладуть, то цей факт стане відомий громадськості.

13 травня на прес-конференції в Запоріжжі голова Запорізької облдержадміністрації Борис Петров фактично підтвердив інформацію про те, що група «Метінвест», підконтрольна бізнесмену Ахметову, придбала 50% акцій ВАТ «Запоріжсталь».

Водночас прес-служба групи СКМ заявила про те, що на даний момент ні Рінат Ахметов особисто, ні СКМ (зокрема гірничо-металургійний холдинг «Метінвест») не є власниками «Запоріжсталі», а також не перебувають у стані оформлення операції з придбання цього підприємства.

«Запоріжсталь» – одне з найбільших метпідприємств України. Виробляє гарячекатаний і холоднокатаний лист завтовшки 0,5-7 міліметрів із вуглецевих, низьколегованих, легованих та іржостійких сталей.
XS
SM
MD
LG