Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент схвалив надання Україні півмільярдного кредиту


Сьогодні Європейський парламент затвердив кредит у розмірі 500 мільйонів євро, який має допомогти Україні вийти з економічної кризи. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, президент Європейського парламенту Єжи Бузек привітав це рішення.

«Україна – це близький стратегічний партнер Європейського Союзу. ЄС допомагає мобілізувати фінансування та підтримку реформ в українському енергетичному секторі, включно з розробкою сталого рішення щодо середньострокових газових та транзитних платіжних зобов’язань України», – сказав Бузек.

Водночас, за його словами, макрофінансова допомога може сприяти економічній стабілізації тільки за умов, якщо головні політичні сили в Україні забезпечуватимуть політичну стабільність і буде досягнуто широкого консенсусу щодо послідовного впровадження необхідних структурних реформ.

Кредит має на меті сприяти економічній стабілізації в Україні і полегшити баланс платежів та бюджетних потреб, які були визначені в поточній програмі МВФ. Допомогу планують надавати у вигляді двох траншів.
XS
SM
MD
LG