Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті за погодною ситуацією стежать військові


Готовність військовослужбовців прийти на допомогу місцевому населенню для подолання наслідків стихійних лих підтвердив командувач Західного оперативного командування генерал-майор Юрій Думанський, який перебував на Прикарпатті з робочою поїздкою.

За його словами, на базі військових комісаріатів розгорнуті оперативні групи у Львові, Івано-Франківській і Закарпатській областях, які разом із профільними групами МНС проводять постійний моніторинг стану річок та рівня води у водоймах.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, хоча в ці дні на Прикарпатті оголосили штормове попередження і йдуть сильні дощі, наразі ситуація під контролем і не викликає особливих хвилювань.

За словами підполковника Тараса Греня із Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, на початку цього року на випадок надзвичайної ситуації в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті створена окрема комп’ютерна база, в якій вказані найважливіші об’єкти області, а також проведено розрахунок сил та засобів для їхнього порятунку. До неї увійшли лікувальні та навчальні заклади, санаторії, заводи, підприємства та музеї.

На Івано-Франківщині синоптики передають штормове попередження: 18-19 травня на ріках басейну Прута очікується продовження підйому води на 0,3-1,0 метр над передпаводковим.
XS
SM
MD
LG