Доступність посилання

ТОП новини

Суспільство і опозиція захистили інтереси України під час візиту Медведєва – Томенко


Російський та український прапор на майдані Незалежності в Києві
Російський та український прапор на майдані Незалежності в Києві

Київ – Українське суспільство та опозиція змогли захистити національні інтереси України під час візиту до Києва президента Росії Дмитра Медведєва, заявив у Києві віце-спікер парламенту, б'ютівець Микола Томенко. За його словами, низка угод, на яких наполягала російська сторона, так і не була підписана.

Серед непідписаних документів Микола Томенко назвав створення робочої групи стосовно Керченської протоки, угоди щодо можливого створення спільних підприємств на базі «Енергоатому», в авіаційній галузі, в галузі продажу електроенергії.

Віце-спікер парламенту наголосив, що згідно з російською зовнішньополітичною доктриною, Росія намагатиметься насамперед економічними методами залучити Україну в систему свого впливу.

Микола Томенка зазначив, що важливо, щоб після завершення візиту і надалі громадськість і опозиція діяли в той спосіб, щоб серед літа, коли парламент не працюватиме, не допустити підписання цих угод, які містяться в зовнішньополітичній доктрині Росії.

Влада задоволена результатами візиту російського президента

Ніяких таємних документів із Росією влада не підписує, так прокоментував слова Миколи Томенка народний депутат з Партії регіонів, заступник голови комітету з закордонних справ Леонід Кожара. Він зауважив, що це співробітництво відкрите, публічне і уряд звітує перед народними депутатами з приводу тих питань, із яких сьогодні ведуться переговори з Росією.

Як доказ такої відкритості влада наводить той факт, що в цю п'ятницю міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко має надати інформацію депутатам про результати візиту президента Росії.

Ще до цього звіту приїздом Медведєва цілком задоволений депутат із фракції Комуністичної партії Олександр Голуб. Він зазначив, що все, що було заплановано, було зроблено і це найбільша цінність візиту. Депутат вважає, що фактично підтверджений стратегічний курс на співпрацю і перегорнута сторінка протистояння. Для Олександра Голуба важливо, що Україна і Росія готові співпрацювати, проводячи спільну міжнародну політику, що підсилює Україну не лише в економічній галузі, але й у зовнішньополітичній.

У той час, як коаліція радіє візиту Дмитра Медведєва в Україну, опозиція оскаржує результати його першого, квітневого, візиту до Харкова. Як повідомив голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк, опозиція підготувала подання до Конституційного Суду про «неконституційність закону» щодо ратифікації угоди про продовження перебування в Україні Чорноморського флоту Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG