Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликає США та Європу звернути увагу на збереження України як держави


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає Сполучені Штати Америки та Європу звертати більше уваги на збереження України як держави, а не розглядати її просто як «розмінну монету» у відносинах з Росією. Таку думку вона висловила в інтерв’ю британському часопису The Times.

«Коли Україна відмовилися від ядерної зброї [після розпаду СРСР], вона отримала гарантії, що її територіальна цілісність буде захищена. Хотілося б вірити, що ці гарантії досі в силі», – сказала лідер БЮТ.

Тимошенко наголосила, що незалежність України опинились у небезпеці через нові домовленості з Росією. За її словами, демократичні свободи, здобуті п’ять років тому, тепер дуже швидко руйнують, обмежуючи свободу слова та забороняючи опозиційні демонстрації.

«Фактично, відбувається рух у зворотному напрямку від цінностей Помаранчевої революції. Я хочу, щоб уряди інших демократичних країн помітили це. Сьогодні в Україні відбувається згортання демократії, руйнування верховенства права та початок репресій проти опозиції», – заявила Тимошенко.

Крім того, вона зауважила, що напруженість в Криму зросла після того як Президент Янукович уклав з Росією угоду про подовження на 25 років терміну базування Чорноморського флоту Росії в обмін на знижки на газ.

Тимошенко стверджує, що половина громадян України виступає проти цієї угоди. «Існує серйозна загроза нестабільності, якщо незадоволеною є така значна частка населення. Я гадаю, Янукович навмисне дестабілізує країну, але не знаю чому», – сказала Тимошенко. «Ситуація в Криму є надзвичайно дестабілізованою зараз. Люди почали збирати підписи на підтримку союзу між Кримом та Росією. В Криму відбувається активізація антиукраїнських настроїв», – додала лідер БЮТ.
XS
SM
MD
LG