Доступність посилання

ТОП новини

Гримчак оскаржив подання Генпрокуратури в адмінсуді Донецька


Народний депутат від НУНС Юрій Гримчак оскаржив подання генерального прокурора до Верховної Ради про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності. Як повідомили у прес-службі «Народної самооборони», відповідний позов Гримчак подав 18 травня до Донецького окружного адміністративного суду.

«Нещодавно Донецький суд дуже прискіпливо з юридичної точки зору підійшов до розгляду Указу екс-президента Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України Степану Бандері та визнав його незаконним», – нагадав Гримчак.

Депутат висловив «великі сподівання, що в моїй справі шановні судді також будуть обстоювати позиції захисту конституційних принципів верховенства права і гарантій депутатської недоторканності».

За словами Гримчака, 19 травня суд має розглянути його клопотання про зупинення дії подання генерального прокурора до моменту розгляду справи по суті.

14 травня Генеральна прокуратура направила у Верховну Раду подання із проханням дозволити притягнення до кримінальної відповідальності депутатів від НУНС Гримчака й Парубія, після того як прокуратура Києва порушила справу проти них за підозрою у втручанні в діяльність Литвина й інших депутатів парламенту.
XS
SM
MD
LG