Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти обстежить школярів перед початком навчання


Міністр освіти й науки Дмитро Табачник виступив проти скорочення занять фізичною культурою в загальноосвітніх школах. За його словами, школярі у віці 10-16 років повинні мати, як мінімум, вісім годин рухової активності протягом тижня.

Він розкритикував попереднє керівництво міністерства за те, що після окремих випадків смерті школярів на уроці фізкультури міністерство пішло найпростішим шляхом – скасувало заняття фізкультурою й замінило теоретичними заняттями з історії спорту.

Табачник заявив, що міністерству відомо про смерть школяра в Одеській області 14 травня на уроці фізкультури й що комісія від Міносвіти вже вирушила в Одеську область розслідувати причини трагедії.

За словами міністра, однією з причин трагічних випадків на уроках фізкультури в школах є також те, що попередній уряд не реалізував рішення про медичного працівника в кожній школі. На реалізацію цього заходу, заявив Табачник, потрібно 40 мільйонів гривень.

Як повідомив міністр, перед початком цього навчального року міністерство має намір провести обстеження стану здоров’я школярів. «Потрібно обстежити дітей і кожному запропонувати індивідуальну програму», – сказав Табачник.

Міністерство, за його словами, планує 19-20 серпня провести нараду, на якій серед іншого обговорити обсяги занять фізкультурою в загальноосвітніх школах.

14 травня учень 9 класу села Стара Некрасівка Ізмаїльського району Одеської області помер на уроці фізкультури.

У серпні 2009 Міносвіти запровадило нову навчальну програму з фізкультури для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Програма передбачає новий підхід до формування навчального матеріалу й передбачає, що кожна школа має право самостійно формувати змістове наповнення предмета «Фізична культура». Причиною цього стала низка випадків смерті дітей на уроках фізкультури.
XS
SM
MD
LG