Доступність посилання

ТОП новини

Льовочкін: Україна позаблокова і вести дискусію про ОДКБ нема підстав


Зараз немає підстав для того, щоб вести дискусію щодо можливої участі України в Організації Договору про колективну безпеку, заявив голова Адміністрації Президента Сергій Льовочкін сьогодні на зустрічі з представниками іноземних ЗМІ.

«На скільки Україна зацікавлена в приєднання до ОДКБ – це відомо. Тому що принципова позиція Президента, верховного головнокомандувача, яка була задекларована під час виборів і після того – це позаблоковість. Якщо будуть якісь підстави в майбутньому з якихось причин це змінювати, тоді буде розглядатися питання можливості приєднання України до будь-яких блоків… Я не бачу підстав для того, щоб зараз вести дискусію на цю тему, ані юридичних, ані політичних», – сказав Льовочкін, коментуючи вчорашню заяву президента Росії.

Дмитро Медведєв заявив, що питання про участь України в ОДКБ може порушувати лише Україна. «Якщо цікаво брати участь в ОДКБ – wellcome. Якщо є якісь сумніви, ми до цього з повагою ставимося», – сказав президент Росії.

Медведєв також зазначив, що його як президента Росії цілком влаштовує позаблоковий статус України, оскільки це повною мірою відповідає «нашим інтересам і, я думаю, інтересам значної частини українського народу».

До ОДКБ входять Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Росія, Таджикистан і Узбекистан.
XS
SM
MD
LG