Доступність посилання

ТОП новини

Південна Корея звинувачує Північну в загибелі військового корабля


Південна Корея офіційно оголосила сьогодні, що вважає достатніми докази того, що саме північнокорейський підводний човен потопив 26 березня південнокорейський військовий корабель. Тоді загинули 46 моряків.

В офіційній доповіді з цього приводу стверджується, що частини торпед, знайдені на місці інциденту в Жовтому морі, збігаються з частинами торпед виробництва Північної Кореї.

«Немає жодних інших переконливих пояснень» загибелі корабля «Чхонан», мовиться в доповіді. В її підготовці брали участь цивільні і військові слідчі групи, до складу яких входили також експерти зі Сполучених Штатів, Великої Британії і Швеції.

Президент Південної Кореї І Мйон Бак після отримання результатів розслідування заявив, що його країна вживатиме «твердих» заходів проти Північної Кореї.

Північна Корея знову заперечила в відповідь свою причетність і попередила, що відповість «повномасштабною війною», якщо її покарають за знищення корабля чи накладуть нові санкції.

Раніше Північ уже неодноразово заперечувала свою відповідальність за інцидент, звинувачуючи сусідів у його використанні для погіршення відносин між двома Кореями.
XS
SM
MD
LG