Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд позову Парубія і Гримчака


Печерський районний суд Києва переніс розгляд скарг народних депутатів Андрія Парубія та Юрія Гримчака на порушення стосовно них кримінальних справ на 3 червня.

Як повідомив Парубій після засідання суду, «сталася дивна річ – суд на два тижні переніс розгляд із тієї причини, що прокуратура не надала документів, за якими порушені кримінальні справи».

За словами депутата, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом, у разі неподання до суду без поважних причин матеріалів, на підставі яких було ухвалене рішення про порушення кримінальної справи, в установлений термін суддя має право визнати відсутність цих матеріалів підставою для скасування постанови про порушення кримінальної справи.

«Це означає, що впродовж двох тижнів прокуратура може проводити слідчі дії проти нас у справі, яку, на наше переконання, було незаконно відкрито. Ми вважаємо, що це перше свідчення заангажованості суду», – сказав Парубій.

27 квітня Верховна Рада ратифікувала угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на українській території. Голосування відбувалося в атмосфері крайньої напруженості в сесійній залі. Відразу після відкриття пленарного засідання в бік президії полетіли яйця. Пізніше в залі запалили кілька димових шашок, а між депутатами від коаліції та опозиції виникали бійки.

Наступного дня була порушена кримінальна справа за фактом хуліганства, скоєного групою окремих депутатів в сесійній залі Верховної Ради під час пленарного засідання.

14 травня слідчий прокуратури Києва порушив кримінальну справу стосовно народних депутатів України Гримчака й Парубія за фактом незаконного впливу на голову Верховної Ради та народних депутатів.

Ці парламентарі оскаржили постанову.
XS
SM
MD
LG