Доступність посилання

ТОП новини

Випускники вишів отримуватимуть додаток до диплома європейського зразка


Міністерство освіти й науки доручило вищим навчальним закладам видавати випускникам додаток до диплома про вищу освіту європейського зразка (DIPLOMA SUPPLEMENT) з 2010 року. Про це під час представлення додатка заявив міністр освіти й науки Дмитро Табачник.

«Додаток буде видаватися із цього року випускникам вищих навчальних закладів всіх форм власності й всіх форм підпорядкування», – сказав він.

За словами міністра, за бажанням випускники ВНЗ зможуть одержати й додаток до диплома національного зразка, і європейського.

При цьому Табачник зауважив, що в державному бюджеті на 2010 рік не передбачене фінансування виготовлення додатків європейського зразка, тому вони будуть виготовлятися за кошти одержувача або вишу.

Міністр повідомив, що вартість виготовлення додатка буде становити 100 гривень.

За його словами, під час підготовки держбюджетів на майбутні роки Міносвіти буде просити Міністерство фінансів передбачити кошти на виготовлення таких додатків.

Як повідомив міністр, додаток є стандартним документом для європейських країн і розроблений відповідно до рекомендацій Європейської комісії, Ради Європи й Європейського центру вищої освіти під патронажем ЮНЕСКО.

Табачник наголосив, що запровадження цього документа дасть змогу європейським роботодавцям краще оцінити здобуту студентами в Україні кваліфікацію, спростить визнання українських дипломів про вищу освіту, буде стимулювати залучення іноземних студентів до навчання в Україні й формування культури внутрішнього забезпечення якості у ВНЗ.

Такі додатки зможуть одержати й випускники минулих років, запевнив Табачник.
XS
SM
MD
LG