Доступність посилання

ТОП новини

До Польщі прибули перші американські комплекси «Патріот»


Речник посольства Сполучених Штатів у Польщі Ендрю Пол повідомив про прибуття першої партії батарей американських ракет «Патріот» на військову базу в Польщі і десятків військових, які їх супроводжують.

Згідно з домовленостями між цими двома країнами-членами НАТО, ракетні комплекси США будуть розміщені на базі у місті Моронґ, що у 80 кілометрах від російського кордону і в 60 кілометрах від міста Калінінград. Американські військові фахівці будуть навчати польських колег користуватися цими комплексами.

«24 травня ми починаємо співпрацю з американцями на польській землі», – заявив міністра національної безпеки Польщі Боґдан Кліх.
Міністр запевнив, що при ухваленні рішення факт близького розташування бази Моронґ до Калінінградської області не мав значення – «ані політичного, ані стратегічного». «Єдиною причиною була добра інфраструктура», – заявив Кліх.

Польське міністерство оборони має намір організувати відкриту для преси зустріч із американськими військовослужбовцями, повідомили у відомстві.

Росія неодноразово висловлювала незадоволення розміщенням американської бойової техніки неподалік від свого кордону.
XS
SM
MD
LG