Доступність посилання

ТОП новини

Влада Харкова далі будуватиме дорогу замість парку


Міська рада Харкова відмовилася запроваджувати мораторій на вирубку паркових зон, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Ухвалити рішення про мораторій на позачерговій сесії міськради пропонували депутати фракції Блоку Юлії Тимошенко.

Причина ініціативи – протести екологів та простих харків’ян проти будівництва дороги у парку імені Горького. Рішенням виконкому міськради заради нової магістралі тут вирубують понад півтисячі реліктових дерев.

Депутати запропонували переглянути рішення щодо цієї дороги і створити спеціальну програму захисту і розвитку парків міста. Натомість секретар міськради, який наразі виконує обов’язки міського голови, Геннадій Кернес пропозицію не підтримав.

«Ми цю дорогу побудуємо, бо вона передбачена генеральним планом міста… У нас є всі дозволи, пройдені всі процедури, в тому числі узгоджені в державних органах влади, не лише в органах місцевого самоврядування, і на сьогодні це об’єкт будівництва», – сказав він.

У фінансуванні наметового містечка у парку імені Горького, в якому оселилися кілька десятків людей, Кернес звинуватив колишнього голову обласної адміністрації, виконувача обов’язків керівника обласного осередку ВО «Батьківщина» Арсена Авакова. На думку Кернеса, саме Аваков «змушує» активістів-екологів вбивати в дерева цвяхи так, щоб робітники не могли їх зрубати.

Рішенням виконкому міськради у парку імені Горького в Харкові мають вирубати 503 дерева. Утім, екологи зазначають, що робітники вже зрубали понад 600 дерев.

Активісти обіцяють стояти до перемоги, аж доки міська влада не скасує своє рішення про будівництво дороги і не ухвалить мораторій на вирубку паркових зон.
XS
SM
MD
LG