Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Словаччини схвалив проект нового закону про громадянство


Сьогодні уряд Словаччини схвалив проект нового Закону про громадянство. Новий закон передбачає, що словацьке громадянство автоматично втратить особа, яка добровільно подасть заяву на отримання іншого громадянства. Втрата словацького громадянства не поширюватиметься на осіб, які набувають іншого громадянства у зв’язку з укладенням шлюбу чи народженням.

В разі, якщо новий Закон про громадянство ухвалить парламент Словаччини і підпише президент, особа, яка отримає громадянство іншої країни, втратить громадянство Словаччини того ж дня.

Одночасно з втратою словацького громадянства особа втрачатиме право на працю, якщо місце роботи вимагає бути громадянином Словаччини. Про зміну громадянства особа зобов’язана негайно повідомляти відповідні органи за місцем проживання. Передбачається, що порушникам цього Закону (в разі набуття його чинності) грозить штраф у розмірі 3.319 євро.

Парламент Словаччини у прискореному режимі сьогодні почав обговорювати новий Закон про громадянство.

Проект нового закону про громадянство є реакцією Словаччини на новий Закон про подвійне громадянство, який сьогодні ухвалив парламент Угорщини і який набуде чинності від 1 січня 2011 року. Новий закон надає можливість представникам угорських меншин, які живуть за кордонами Угорщини, отримати угорське громадянство.

На території Словаччини мешкає близько півмільйона етнічних угорців. Загалом у прикордонних з Угорщиною державах нараховують від 2 з половиною до 5 мільйонів етнічних угорців.
XS
SM
MD
LG