Доступність посилання

ТОП новини

Віктора Януковича у Львові обіцяють таки зустріти пікетами


Львів – Сьогодні у Львів прибуває з робочим візитом Президент України Віктор Янукович. Двічі за час його Президентства візит скасовувався. Як зустрінуть львів’яни першу особу держави, кандидатуру якої вони не підтримали під час президентської кампанії?

Президент огляне головні об’єкти до Євро-2012, аеропорт і стадіон, а в приміщенні Львівської політехніки проведе засідання Ради регіонів, яке триватиме 2 години.

Приїде Віктор Янукович у супроводі дуже великої групи посадовців. По суті, уся влада з Києва їде у Львів, серед присутніх мають бути голова Верховної ради, члени Кабміну, керівники обласних адміністрацій і рад, мери міст, зокрема й Києва.

Рада регіонів, зауважу, утворена Президентом у квітні цього року як дорадчий орган при Першій особі держави. У Львові говоритимуть про розвиток регіонів та інвестиційні можливості. Але наскільки ефективні такі засідання у радянському стилі і чи варто витрачати на таке багатолюдне зібрання державні гроші, відповіддю стануть лише виконання ухвалених рішень.

Студентів «попросили» не протестувати

Масових акцій протесту не відбудеться, про це політичні сили не заявляли. А невеликі акції біля приміщення політехніки, де відбуватиметься рада регіонів анонсували дві місцеві партії. Всеукраїнське об’єднання «Свобода» обіцяє влаштувати флеш - моб і запаслось курячими яйцями, а Українська республіканська партія теж запланувала пікет біля університету.

Оскільки більшість ректорів львівських вишів підписались під листом СБУ, в яких їх застерігають щодо протестів молоді, то студентам, за неофіційною інформацією Радіо Свобода, заборонено протестувати.

А ось як прогнозує ситуацію політолог Анатолій Романюк: «Гадаю, що невеликі пікети будуть. Адже Президента супроводжує багато ЗМІ і партії використають цей шанс, щоб заявити про себе».

Усе місто сьогодні буде під дуже посиленою охороною міліції. А ДАІ, у зв’язку із візитом до міста Президента Віктора Януковича, та численних посадовців просить водіїв бути уважними, реагувати на сигнали регулювальників, звукові сигнали.

Учора у Львові з’явились численні біг-борди з повідомленням про засідання Ради регіонів за головування Віктора Януковича. Хто оплачував цю рекламу і хто платитиме за фуршети і вечерю у ресторані? Ці питання до організаторів робочого візиту. На цю хвилину достеменно невідомо, чи спілкуватиметься Президент з журналістами. Але самостійно представники ЗМІ не зможуть добиратись до місць перебування Президента. Як мені пояснили у прес-службі ОДА, тоді не пропустять на жодні заходи…Навіть, якщо акредитований…
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG