Доступність посилання

ТОП новини

До Севастополя прибув німецький військовий корабель


До Севастопольської бухти увійшов фрегат ВМС Федеративної Республіки Німеччини «Нідерзаксен», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Військовий корабель перебуватиме в Севастополі в рамках проведення Днів Німеччини в Криму.

Надзвичайний і повноважний посол ФРН в Україні Ганс-Юрґен Гаймзет, теж який прибув до Севастополя, заявив журналістам, що німецька сторона розцінює візит до Севастополя свого корабля як один із прикладів широкої співпраці між Україною і Німеччиною.

Німецькі військові моряки провели протокольні зустрічі з командуванням ВМС України, а також із представниками міської влади Севастополя.

Під час спілкування військових, як повідомив прес-центр українського флоту, командувач ВМС України віце-адмірал Віктор Максимов запропонував німецькій стороні направити для участі в українсько-американських навчаннях «Сі бриз», які відбудуться у липні, корабель ВМС ФРН.

Під час швартування корабля на Графській пристані міста близько десяти проросійських активістів провели пікет із антиНАТОвськими гаслами.

Фрегат «Нідерзаксен» стоятиме у Севастопольському порту до понеділка, його зможуть відвідати жителі і гості міста.

Під час проведення Днів Німеччини у Криму до вересня пройдуть концерти, конференції, театральні постановки, Тиждень німецького кіно й інші заходи за участі німецької та української сторін.
XS
SM
MD
LG