Доступність посилання

ТОП новини

Законність вирубування дерев у парку в Харкові перевіряє Держекоінспекція


Державна екологічна інспекція в Харківській області перевіряє дотримання вимог природоохоронного законодавства під час знесення зелених насаджень у парку імені Горького в Харкові, через який прокладають просіку для будівництва нової автомобільної дороги.

Як повідомила в п’ятницю прес-служба Міністерства охорони навколишнього природного середовища, для цього інспекція надіслала запит до Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області і до Харківської міської ради про те, як ці органи узгоджували будівництво і дозволяли вирубувати дерева.

стосовно погодження останнім, матеріалів вибору земельної ділянки під будівництво автодороги, проекту будівництва та акту обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню.

За отриманими відповідями інспекція ухвалить рішення відповідно до вимог чинного законодавства, мовиться в повідомленні.

Минулого тижня міська влада Харкова дала дозвіл на вирубку пів тисячі дерев у центральному парку імені Горького. Через зелену зону має пройти нова магістраль. Посадовці твердять, що вона дасть змогу розвантажити рух транспорту центром міста і позбутися корків.

Екологи виступили проти будівництва дороги і вирубки дерев, більшості з яких по сто років. У парку оселилися кілька десятків людей, які понад тиждень намагалися не пустити в ліс техніку.

Захисники дерев заявляють, що в парку вирубали значно більше дерев, аніж передбачено рішенням виконкому міськради, і вимагають скасувати рішення про будівництво дороги. Вони називають будівництво незаконним і твердять: темпи, якими розпочалися роботи, на їхню думку, свідчать про «величезне бажання чиновників швидше роздати землю поруч із новою дорогою».
XS
SM
MD
LG