Доступність посилання

ТОП новини

Понад 200 людей затримали в Росії за участь в акціях протесту


Російські органи правопорядку повідомляють про затримання понад 200 людей за участь у несанкціонованих акціях протесту в Москві і Санкт-Петербурзі.

Демонстранти вимагали від влади дотримання 31-ї статті російської Конституції, яка гарантує право на свободу зборів.

Більшість учасників мітингів міліція затримала ненадовго. Серед 170 затриманих у Москві були політик Ілля Яшин і головний редактор видання «The New Times» Євгенія Альбац.

У Санкт-Петербурзі затримали близько 60 осіб, серед них і політика Бориса Нємцова.

Затримання відбулися після того, як прем’єр-міністр Росії Володимир Путін на неформальній зустрічі з представниками інтелігенції визнав право опозиції на протест. Попри слова Путіна, дії міліції не стали сюрпризом для російської правозахисниці Людмили Алексєєвої.

«Володимир Путін визнав це наше безумовне конституційне право зі стількома застереженнями, що коли будь-який представник влади хоче заборонити мітинг, то може знайти причину, обумовивши її одним із застережень», – сказала російська правозахисниця Людмила Алексєєва.

На підтримку російських опозиціонерів у Києві вчора відбулося пікетування посольства Росії. На думку учасників цієї акції, Україна може наслідувати російський сценарій, якщо право на свободу зборів не буде дотримано.
XS
SM
MD
LG