Доступність посилання

ТОП новини

Експертиза визначить, чи винні міліціонери в смерті студента – МВС


Наступного тижня стануть відомі результати експертизи і висновки прокуратури, які дадуть змогу встановити, чи була провина співробітників Шевченківського районного управління міліції Києва в загибелі 19-річного студента. Про це повідомив сьогодні помічник міністра внутрішніх справ України Костянтин Стогній.

«Якщо вони (міліціонери Шевченківського райуправління) винні, їх буде покарано. Якщо ні – їх потрібно захищати», – наголосив Стогній.

За його словами, ця справа перебуває на контролі голови МВС і позиція міністра така, що до завершення судово-медичних експертиз, а також до висновку прокуратури однозначно говорити про вину чи невинуватість співробітників міліції в події не можна.

«Міністр наразі не обстоює конкретної думки, винні співробітники міліції, чи ні», – наголосив Стогній.

При цьому помічник голови МВС не виключив, що, можливо, буде проводитися і ексгумація тіла.

Наприкінці минулого місяця в Шевченківському районному управлінні міліції в Києві від черепно-мозкової травми помер 19-річний студент Ігор Індила. За версією Міністерства внутрішніх справ, студент помер, тому що впав, перебуваючи у нетверезому стані.

Натомість омбудсмен України Ніна Карпачова в інтерв’ю Радіо Свобода заявила, що «смерть студента в райвідділі міліції – це вбивство».
XS
SM
MD
LG