Доступність посилання

ТОП новини

Янукович вимагає упродовж п’яти років завершити приватизацію держмайна


Віктор Янукович
Віктор Янукович
В Україні упродовж п’яти років буде завершена приватизація державного майна, заявив Президент України Віктор Янукович.

«Ставлю завдання: завершити протягом п’яти років приватизацію державного майна як широкомасштабний проект трансформації державної власності», – заявив глава держави, виступаючи в палаці «Україна» зі зверненням до народу.

За словами Президента, держава залишить за собою лише об’єкти, які забезпечують виконання нею основних функцій і національної безпеки.

«Для цього слід ухвалити нову державну програму приватизації і суттєво вдосконалити приватизаційне законодавство. У цих змінах обов’язково має бути передбачено рішучу протидію рейдерству і докорінне поліпшення ефективності управління підприємствами державного сектора», – наголосив Янукович.

Янукович вимагає ухвалення Податкового кодексу цього року

Президент Віктор Янукович вимагає реформування вітчизняної податкової системи та ухвалення Податкового кодексу вже в 2010 році.

«Я буду вимагати якнайшвидшого реформування вітчизняної податкової системи. Вона є однією з найбільш складних і непрозорих у світі. Ставлю перед усіма амбітне завдання: до наступного 2011 року увійти з новим Податковим кодексом», – наголосив Президент.

Україна має прискорити зростання економіки до 6-7 відсотків на рік – Президент

Україна завдяки проведенню економічних реформ має збільшити темпи зростання економіки до 6-7% на рік, заявив Президент Віктор Янукович, виступаючи зі зверненням до народу.

«Криза засвідчила остаточну вичерпаність наявної експортно-сировинної моделі. Одночасно вона стала каталізатором нових модернізаційних реформ», – наголосив глава держави.

За його словами, високі темпи економічного зростання нададуть можливість забезпечити зростання кількості робочих місць.

Уряд прогнозує зростання економіки в 2010 році на 3,7%. У першому кварталі 2010 року ВВП України збільшився на 4,8%.

Янукович: закон про засади внутрішньої та зовнішньої політики подолає нестабільність

Ухвалення в цілому закону «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» поставить крапку в політичній нестабільності в Україні, заявляє Президент.

«Сьогодні Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про засади внутрішньої та зовнішньої політики, який було подано мною як невідкладний. Його ухвалення в цілому зробить нашу внутрішню й зовнішню політику відкритою і зрозумілою усім. Водночас дорога до чіткої взаємодії Президента, парламенту і уряду остаточно поставить крапку у політичній нестабільності», – заявив Янукович.

Президент додав, що упродовж попередніх п’яти років в українського народу була можливість переконатися в тому, до чого можуть привести конфлікти у вищих ешелонах влади і на місцях.

«Я переконаний, цю сумну сторінку історії нашої держави перегорнуто безповоротно», – наголосив Янукович.

«Можливо, вперше за всю новітню історію України ми з вами отримали шанс спокійно, без конфліктів, взятися за роботу і нарешті розпочати будувати Україну для людей, а не для влади», – заявив глава держави.

Янукович ініціює декларацію про партнерство з Росією і готовий розвивати відносини зі США

Стратегічна співпраця України і США є важливою вимогою сучасності, заявив Президент України Віктор Янукович у зверненні до народу.

«Україна готова до розвитку відносин, реалізації взаємовигідних проектів в економічній, політичній, гуманітарній сферах і сфері безпеки», – сказав він.

Президент наголосив на тому, що «такі проекти можуть мати і багатосторонній характер за участю країн Європейського Союзу і Росії».

При цьому Янукович зазначив, що політика у сфері безпеки, а також зовнішня політика країни потребують прагматичного підходу для просування «наших інтересів».

Крім того, Президент заявив про необхідність підписання декларації про стратегічне партнерство з Російською Федерацією.

За словами Януковича, в українсько-російських відносинах слід провести інвентаризацію міжнародно-правових двосторонніх угод з метою підкріплення положень Договору про дружбу, співробітництво і партнерство.

Глава держави також вкотре заявив про наміри підготувати десятирічну програму соціально-економічної співпраці України і Росії, яка, за його словами, дозволить повноцінно реалізувати цей базовий договір про дружбу між країнами.

«Наша тверда позиція – відносини з Росією розвиватимуться по висхідній», – наголосив Президент і зазначив, що пріоритетом у цьому є економічна сфера.

При цьому, за його словами, стратегічне партнерство України і Росії є важливою складовою, зокрема, європейської безпеки.

Сто днів правління Януковича принесли «багато лиха» – Тимошенко

Лідер БЮТ, екс-прем’єр України Юлія Тимошенко заявляє, що «100 днів правління Віктора Януковича принесли країні багато лиха». На засіданні опозиційного Комітету захисту України в Дніпропетровську в четвер лідер БЮТ розкритикувала роботу влади за перші 100 днів.

«Сьогодні депутати мають намір ухвалити проект судової реформи, яка принесе багато проблем і самим суддям, і в цілому Україні. Вона зробить суддів залежними від Вищої ради юстиції, в якій дві треті – люди Януковича», – наголосила Тимошенко.

За її словами, реформа перетворює Верховний Суд України на «непотрібну структуру».

Крім того, як зауважила Тимошенко, влада не виконує зобов’язань у соціальній сфері, заявлених під час передвиборної кампанії. «Якби кандидат у Президенти сказав, що пенсійний вік становитиме 65 років, хто б за нього проголосував?», – сказала лідер БЮТ.

Вона також заявила про неможливість розвитку Криму через присутність російського Чорноморського флоту. Україна від базування флоту отримує гіпотетично 98 мільйонів доларів, однак при цьому втрачає мільярди, зауважила лідер опозиційної сили.

«Немає жодної копійки іноземних інвестицій за останні 18 років, тому що туди, де перебувають військові судна, інвестиції не йдуть», – заявила Тимошенко.

Міліція не дає опозиції проводити акції до виступу Януковича

На підходах до палацу «Україна», де сьогодні з посланням до народу виступає Президент України Віктор Янукович, виставили подвійний кордон співробітників правоохоронних органів.

Квартал, де розташований палац «Україна», оточений по периметру співробітниками міліції. До палацу міліція пропускає лише журналістів і людей зі спеціальними запрошеннями. Співробітники міліції стоять уздовж дороги, посилені наряди правоохоронців розташовані на виходах з метро.

Перед палацом «Україна» встановлені шість тумб із національними прапорами України. Від вулиці Великої Васильківської до центрального входу до палацу розстелена червона доріжка.

Крім того, по обидва боки від палацу «Україна» вишикувалися численні прибічники Партії регіонів. Вони тримають у руках державні й партійні прапори.

Тим часом, як повідомляє прес-служба партії «За Україну!», співробітники спецпідрозділу «Беркут» перешкодили представникам партії розпочати акцію «Локшина та мильні бульбашки від Януковича» біля палацу «Україна».

«Бійці спецназу та «Беркута» брутально, силою відтіснили учасників акції від площі перед палацом «Україна» до вулиці Тельмана. При цьому вони нічого не пояснювали. Зараз усіх учасників оточили щільним кільцем бійці спецпідрозділів міліції», – йдеться в повідомленні прес-служби партії «За Україну!».

Як повідомили у центрі громадських зв’язків управління міліції в Києві, правопорядок під час заходу за участю Президента України в Національному палаці «Україна» забезпечують близько тисячі співробітників міліції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG