Доступність посилання

ТОП новини

У дніпропетровській синагозі відкрилась фотовиставка «Залишений багаж»


У Дніпропетровську, в холі центральної синагоги «Золота Роза», відкрилася фотовиставка «Залишений багаж», організована Українською єврейською студентською спілкою, повідомляє в суботу кореспондентка Радіо Свобода.

За інформацією з єврейської громади Дніпропетровська, студентська єврейська спілка проводить велику роботу задля популяризації єврейської культури серед молоді інших етноконфесійних груп України в активній співпраці з європейськими організаціями з боротьби з ксенофобією, організацією Amnesty International та іншими правозахисними організаціями.

Фотографії, представлені на виставці, зроблені під час експедицій 2009 року: неєврейські студенти відвідували єврейські кладовища, стародавні синагоги та інші місця, пов’язані з єврейською культурою України у Київській, Харківській, Одеській та Чернівецькій областях.

«На фотографіях, розміщених в експозиції, ви зможете побачити не тільки занедбані єврейські кладовища і зруйновані синагоги, а й єврейські містечка, колись повні справжньої живої культури», – говорять організатори заходу.

Виставка триватиме до 15 червня.

Єврейська громада Дніпропетровська – одна з найчисленніших національних меншин міста: вона налічує близько 40 тисяч людей.
XS
SM
MD
LG