Доступність посилання

ТОП новини

Представник Медведєва: Україна має повернути російській мові офіційний статус


Спеціальний представник президента Росії з міжнародної та культурної співпраці Михайло Швидкой наголошує, що в Україні мають виробити програму з повернення російській мові офіційного статусу.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні Міжнародного круглого столу «Україна і Росія: нова взаємодія» в рамках Міжнародного фестивалю російської культури «Велике російське слово», який відбувається в Ялті.

При цьому Швидкой зауважив, що необхідно враховувати той момент, що українська нація формується по-різному. Зокрема, за його словами, ті процеси, що відбуваються в східних і південно-східних регіонах і ті, що відбуваються в західній Україні, не збігаються.

«І ось тут виникає дуже серйозна проблема формування української нації... І якщо ми говоримо всерйоз, що потрібно Росії сьогодні, то Росії потрібна сильна процвітаюча демократична і стабільна Україна, багатство якої, звісно, її двомовність», – сказав Швидкой.

За його словами, піклуючись про російську культуру, одночасно в Україні дбають і про українську культуру та українську мову, оскільки «сила України в її двомовній культурі, двокультур’я – це дуже важлива основа для формування сильної української держави».
XS
SM
MD
LG