Доступність посилання

ТОП новини

Голова Дніпропетровської ОДА обіцяє відстоювати свободу преси


Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул обіцяє «розбиратися досить жорстко» з порушеннями свободи слова в регіоні. Сьогодні Олександр Вілкул зробив заяву з приводу нападу 4 червня на знімальну групу журналістів телестудії «Акцент-медіа».

«Хочу всіх запевнити, що ані в місті Дніпропетровську, ані в Дніпропетровській області беззаконня щодо журналістів, які виконують свої професійні обов’язки, не буде. За будь-якими питаннями, пов’язаними зі свободою преси, питаннями, коли заважають журналістам у їхній професійній діяльності, ми будемо розбиратися досить жорстко», – заявив посадовець.

Ситуацію з нападом на журналістів у Дніпропетровську він назвав побутовим конфліктом, а втім запевнив, що наразі проблема повністю з’ясована. «Якщо журналістам стануть відомі будь-які факти перешкоджання їхній професійній діяльності, прошу інформувати мене через прес-службу. І ми кожен такий випадок будемо розбирати в індивідуальному порядку», – заявив Вілкул.

Інцидент з нападом на телевізійників стався у п’ятницю ввечері. За словами журналістів, під час з’ясування за редакційним завданням конфлікту між мешканцями багатоповерхівки у центрі міста на них напав незнайомий чоловік, завдавши саден і розбивши камеру. Після цього він зник. Міліція з’ясувала, що чоловік забрав із відеокамери флеш-карту, щоб видалити з неї інформацію.

Прокуратура Жовтневого району Дніпропетровська порушила кримінальну справу за статтею «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

Це не перший напад на телевізійників на Дніпропетровщині за останні місяці. У середині квітня від рук невідомого постраждав тележурналіст Борис Брагінський, а наприкінці квітня охорона одного з підприємств виштовхала зі своєї території і пошкодила апаратуру знімальним групам «9-го каналу» та студії «1+1».
XS
SM
MD
LG