Доступність посилання

ТОП новини

Рішення суду щодо частот не загрожує існуванню телеканалів – Нацрада


Національна рада з телебачення й радіомовлення заявляє, що скасування результатів проведеного 27 січня конкурсу на вільні частоти не загрожує існуванню телекомпаній, що виграли цей конкурс.

У повідомленні Нацради мовиться, що отримані на конкурсі частоти мали бути використані телекомпаніями для свого розвитку й надавали додаткову можливість для збільшення аудиторії й, відповідно, прибутку цих телекомпаній.

«Хотілося, щоб телеканали та їхні топ-менеджери говорили із суспільством чесно – отримання або неотримання додаткового шансу на розвиток не є загрозою існуванню або виживанню телеканалу», – йдеться в повідомленні.

Відомство наголошує, що конфлікт між медіагрупами має бути вирішений тільки в суді, а його рішення буде обов’язковим для Ради.

Нацрада просить чітко розділяти питання свободи слова й існування незалежних ЗМІ й питання розвитку медіабізнесу й прозорості медіавласності.

«Суть у тім, що є всі передумови говорити про відсутність передбаченого законом кворуму при проведенні конкурсу, крім того, діяла заборона судів на його проведення», – мовиться в повідомленні.

Нацрада зазначає, що така ситуація стала основою для підозр про причетність установи до корупційних дій.

Сьогодні Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив вимоги групи телеканалів Інтер, який оскаржував рішення Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення від 27 січня минулого року про виділення ТВі та «5 каналу» частот на мовлення.

7 червня редакційна рада «5 каналу» звернулася з відкритим листом до Президента України Віктора Януковича, в якому просила захистити журналістів у ситуації з судом. На думку колективу, на процес впливає голова СБУ, член Вищої Ради юстиції, Валерій Хорошковський, власник медіа-холдингу U.A. Inter Media Group.

Хорошковський назвав «неправдивими» звинувачення працівників «5 каналу» на його адресу.

XS
SM
MD
LG