Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісар: ЄС цікавиться енергетичною стратегією України


Комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Філе назвав два принципові питання, які цікавлять Євросоюз в енергетичній стратегії України.

Як повідомляє УНІАН, про це комісар заявив сьогодні, відповідаючи на запитання депутатів-членів делегації Європарламенту до Асамблеї EURO-NEST (ЄС – країни-учасниці «Східного партнерства»).

За його словами, ЄС на сьогодні зацікавлений передусім тим, як будуть вирішуватися два питання. Перше – схвалення Україною нового закону щодо діяльності ринку газу, який відповідав би європейським стандартам. Це, за словами Штефана Філе, «також стане своєрідним тестом на готовність України до реформ».

Другим важливим питанням на сьогодні комісар ЄС назвав те, яким чином Україна планує надалі використовувати свою газотранспортну систему.

18 грудня 2009 року Рада міністрів Енергетичного співтовариства схвалила приєднання України та Молдови до цієї організації.

Остаточне приєднання цих двох країн відбудеться після того, як вони подолають розбіжності, що залишаються між їхнім законодавством та законодавством ЄС про газовий ринок, а також проведуть необхідні процедури з ратифікації приєднання.
XS
SM
MD
LG