Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація із ЗМІ в Україні не проста, не чорно-біла – представник США


В інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня» заступник помічника держсекретаря США з питань Європи і Євразії Ден Рассел, сказав, що свобода преси залишається для Вашингтона дуже важливим питанням: «Ми дуже уважно стежимо за конкретними подіями, що тут відбуваються. Потрібно також сказати, що ситуація з медіа в Україні не проста, не чорно-біла».

Він також зазначив, що демократія, верховенство права, свобода слова залишаються питаннями, які США будуть зачіпати в діалозі з Україною і привселюдно, і приватно.

При цьому Рассел відзначив, що українці повинні пишатися прогресом, якого досягли в напрямку демократії і більшої свободи: «Той, хто стежив за останньою президентською виборчою кампанією в Україні, звичайно, може сказати, що демократія і свобода преси – це дещо хаотичні речі, але в підсумку це був дуже відкритий процес, із широким залученням громадян».

За словами Рассела, «сьогодні ми все-таки бачимо опозиційних лідерів, що з’являються в шоу на провідних національних каналах, висловлюють точку зору не дуже приємну для нинішнього уряду».

Рассел також відзначив, що США були стурбовані контактами спецслужб із ректором Українського католицького університету у Львові: «Ми підняли це питання перед вашим урядом і привселюдно. Ми вітаємо готовність керівника Служби безпеки зустрітися з ректором. Є багато країн, у яких таке було б неможливим».

Представник Державного департаменту в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня» зазначив також, що Сполучені Штати дуже уважно стежать за ситуацією навколо 5 каналу і Тві, у яких рішенням Окружного адміністративного суду Києва були відібрані частоти на мовлення.
XS
SM
MD
LG