Доступність посилання

ТОП новини

Під час буревію на Львівщині від удару блискавки загинув юнак – МНС


Сьогодні під час грози на Львівщині від удару блискавки загинув 19-річний хлопець. Як повідомив керівник прес-центру Головного управління МНС України у Львівській області Павло Василенко, нещасний випадок стався у селі Грушів Дрогобицького району.

Крім того, за даними МНС, у Турківському районі блискавка потрапила в дерев’яну церкву, що належить Українській автокефальній православній церкві. За словами Василенка, після удару блискавки в храмі сталося займання, але завдяки автоматичній системі пожежогасіння вогонь нейтралізували і пам’ятку архітектури вдалося врятувати.

Як заявив представник МНС, цей храм був обладнаний системою пожежогасіння завдяки програмі ЮНЕСКО з охорони дерев’яних храмів України та Польщі.

Крім того, за інформацією МНС, в обласному центрі було перерване елетропостачання обласної спеціалізованої дитячої лікарні на вулиці Дністерській. «Зараз там працюють резервні акумулятори, а управління вислало туди пересувну електростанцію, яку включать у разі потреби», – наголосив Василенко.

Також, за його словами, сильні вітер і злива пошкодили 20 квадратних метрів даху в міській лікарні Червонограда. Крім того, підтоплено харчоблок шкірвендиспансеру в селі Сокільники біля Львова.

За даними МНС, майже одночасно під час буревію у Львові сталося шість пожеж, причиною яких стали перепади в електромережі або ж короткі замикання.

Раніше прес-служба Львівської міськради повідомила, що три райони Львова через буревій повністю залишилися без електрики, один район – частково.

Так, повністю були знеструмлені Залізничний, Сихівський, Личаківський райони та частково Галицький район міста.

Внаслідок пошкодження ліній електропередач не працює електротранспорт Львова. На трамвайні колії впали дерева. У Сихівському районі Львова повалено кілька десятків дерев, одне з них впало на автомобіль.

Вулиці Зелена і Луганська залиті водою, а на Сихівському мості та на вулиці Стрийській повалені рекламні щити.
XS
SM
MD
LG