Доступність посилання

ТОП новини

ФІФА не заперечує проти традицій африканських фанів


Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Зепп Блаттер заступився за право південноафриканських уболівальників видавати гучні звуки під час матчів чемпіонату світу за допомогою традиційних дудок – вувузел.

Усі матчі Чемпіонату світу з футболу 2010 супроводжуються постійним ревом вувузел, які можуть виробляти гучність у 130 децибел. Незвичні до такого музичного супроводу учасники чемпіонату відзначають, що практично позбавлені можливості чути один одного на полі. Дедалі більше європейських уболівальників футболу воліють дивитися трансляції з ПАР з вимкненим звуком.

«Я завжди говорив, що Африка має інший ритм, інший звук. Я не вважаю доречним забороняти музичні традиції фанів у їхній власній країні», – сказав Блаттер сьогодні у повідомленні на Twitter.

Президент ФІФА, який доклав чимало зусиль, щоб чемпіонат світу вперше пройшов в Африці, також запитав: «А ви хотіли б, щоб у вашій країні вводилися заборони на традиції фанів?»

Раніше голова організаційного комітету чемпіонату світу Денні Джордан заявив, що співчуває уболівальникам, яких дратує звук, і висловив готовність «вжити заходів», якщо будуть виникати порушення, пов’язані з його використанням.
XS
SM
MD
LG