Доступність посилання

ТОП новини

У НУНС називають конкурс із продажу «Луганськтепловозу» замовленим


Депутат від фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Олександр Бондар називає конкурс із продажу холдингової компанії «Луганськтепловоз» замовленим.

«Цей конкурс показав, що нова влада не хоче нічого робити, щоб мати кращий вигляд», – сказав Бондар у вівторок.

За його словами, «Брянський машинобудівний завод», який переміг у конкурсі, є кращим власником для «Луганськтепловозу», однак за нормальних торгів ціна продажу могла б піднятися до 800 мільйонів гривень.

Сьогодні Фонд державного майна визнав переможцем конкурсу із продажу 76% акцій «Луганськтепловоза» компанію «Брянський машинобудівний завод» (Росія), яка запропонувала за цей актив 410 мільйонів гривень при стартовій ціні 400 мільйонів.

Фонд державного майна України допустив до конкурсу двох учасників – Сумське науково-виробниче об’єднання імені Фрунзе і російську керуючу компанію «Брянський машинобудівний завод», що входить до «Трансмашхолдингу».

Кіпрську компанію «Мантара холдинг», яку пов’язують із групою «Приват», до конкурсу не допустили. Згідно з повідомленням прес-служби Фонду держмайна, ця компанія не надала важливих документів, передбачених законодавством.
XS
SM
MD
LG