Доступність посилання

ТОП новини

Рух по єдиному мосту в Дніпродзержинську обіцяють поновити сьогодні


Рух по єдиному мосту через Дніпро в Дніпродзержинську, закритому через аварійну ситуацію, поновлять вже сьогодні. Про це заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул, провівши позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

На мосту через спеку стався підйом дорожнього покриття на дефрагментаційному шві. Через пошкодження повністю зупинили рух транспорту по єдиному мосту, що з’єднує правий та лівий берег великого міста.

Відновлення руху дозволить зняти навантаження з дамби, зараз дамба ГЕС використовується як об’їзна дорога.

«Ми зробили все необхідне, щоб рух транспорту через міст був поновлений по двох із чотирьох смуг вже до кінця цього дня.
Будівельники запевнили, що мають можливості для того, щоб завершити роботи з повного відновлення мосту за два місяці», – заявив Олександр Вілкул.

За інформацією керівника Головного управління МНС в Дніпропетровській області Віктора Бутківського, міст перебував у передаварійному стані останні декілька років, відповідні органи мають з’ясувати, чому місцева влада не займалась ремонтом.

Реконструкцію мосту планується проводити в декілька етапів.

Міст у Дніпродзержинську збудований у 1996 році для з’єднання центру Дніпродзержинська з лівобережним житловим масивом, де проживають понад 80 тисяч людей. Загальна довжина мостового переходу – 13,5 кілометра.
XS
SM
MD
LG