Доступність посилання

ТОП новини

Зсув на криворізькій шахті могли викликати порожнини в землі – попередні висновки


Зсув ґрунту на шахті імені Орджонікідзе у Кривому Розі могли викликати порожнини, які утворилися в землі за роки роботи копальні. Про це повідомив голова експертної комісії з розслідування причин аварії на шахті імені Орджонікідзе, доктор технічних наук, професор Микола Крівцов, інформує прес-служба Держгірпромнагляду України.

Загалом, наголосив Крівцов, шахта імені Орджонікідзе видобуває етажно-камерним способом кварцитові магнетити надвисокої міцності. Шахта працює понад 70 років і за цей час в зоні шахтного поля утворилися порожнечі загальним обсягом близько восьми мільйонів кубічних метрів.

Ймовірно, під час проведення вибухових робіт стався обвал стелі камери із подальшим зсувом гірничої маси.

За даними експерта, вибух, який здійснювався 13 червня на шахті, не був винятковим для копальні: його потужність була значно меншою у порівнянні з вибуховими роботами, що виконувались тут раніше.

Вибухові роботи на шахті імені Орджонікідзе у Кривому Розі проводили вранці 13 червня. Під час робіт сталося масштабне обвалення ґрунту, в проваллі опинилися чотири автомобілі, один водій загинув. Пошкоджений магістральний газогін.
XS
SM
MD
LG