Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко спровокував негативне сприйняття Росією проблеми Голодомору – віце-прем’єр


Питання Голодомору 1932-33 років не можна політизувати, як це робила попередня влада України, заявив в ефірі Радіо Свобода віце-прем’єр Володимир Семиноженко.

Відповідаючи на запитання, чи колишній Президент Віктор Ющенко у своїх заявах звинувачував Росію в геноциді, Семиноженко заявив: «Думаю, так. Нечітке визначення геноциду породжувало відповідну реакцію з боку Росії… Фактично росіяни трактували, що це був геноцид України з боку росіян. Саме так опосередковано виглядало те, як розглядалися питання щодо законодавства, підняття цих питань на міжнародному рівні».

Так віце-прем’єр-міністр прокоментував заяву посла РФ в Україні Михайла Зурабова про те, що «на темі голоду хотіли посварити два народи».

«Постраждали всі. Це фактично був геноцид людей, які жили на території колишнього СРСР з боку того тоталітарного режиму», – сказав Семиноженко.

Віце-прем’єр вважає недоцільним спільне винесення Україною та Росією питання штучного голоду як геноциду народів Радянського Союзу на міжнародний розгляд. «Якщо буде ухвалений черговий папір, навіть дуже серйозної політичної ваги, що це змінить? Ми вже зробили свій висновок, що це була трагедія, ми знаємо, хто винен у цій трагедії, ми розуміємо, що повинні вивчати цю трагедію, але це повинно бути направлено не проти когось чи чогось, а задля того, щоб це більше надавало нам сили робити конкурентною свою країну», – заявив Семиноженко.
XS
SM
MD
LG