Доступність посилання

ТОП новини

Парламент відмовився звільнити Могильова


Верховна Рада відмовилася звільнити Анатолія Могильова з посади міністра внутрішніх справ. За ухвалення відповідного проекту постанови проголосував 141 депутат за мінімально необхідних 226.

Автори постанови заявили, що політико-правовими підставами для розгляду питання про звільнення Могильова є жорстка реакція з боку МВС України на численні мітинги опозиції проти ратифікації неконституційної угоди між Україною і Росією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України, а також останні його заяви, які свідчать про те, що він проводить політику перетворення Міністерства внутрішніх справ у «репресивну машину для придушення політичних опонентів».

20 травня депутати Борис Тарасюк, В’ячеслав Коваль, Олександр Чорноволенко і Мустафа Джемілєв (усі від НУНС) запропонували парламенту звільнити Могильова з посади міністра внутрішніх справ.

При цьому комітети Верховної Ради з питань державного будівництва і місцевого самоврядування і з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендували парламенту відхилити цей проект постанови.
XS
SM
MD
LG