Доступність посилання

ТОП новини

Голова МВС: конфлікт у харківському парку – це «роздута бульбашка»


Міліція повинна забезпечити виконання законів, і зокрема, «законне» рішення Харківської міської ради про будівництво дороги через парк імені Горького у Харкові.

Про це на оперативній нараді з представниками Головного управління МВС в Харківській області сказав міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов. Ситуацію навколо дороги міністр назвав спробою «роздути величезну бульбашку» з рішення місцевої влади, а акції протесту «проплаченими».

«Рішення про будівництво дороги ухвалене владою. Воно ухвалене законно, і ми повинні забезпечити виконання цієї норми закону. Якщо вона комусь не подобається, в нього є право звертатися до суду і скасовувати його. А поки воно (рішення) діє, ми маємо забезпечувати його виконання», – сказав Могильов.

Голова МВС наголосив, що задля охорони громадського порядку під час акцій протесту міліція повинна перш за все розвести їх учасників по різні боки, щоб не сталося бійки.

Тим часом, захисники дерев, що їх рішенням міської влади вирубали у центральному парку заради нової автомагістралі, звинувачують харківську міліцію в бездіяльності та неправомірних діях.

Під час сутичок активістів-екологів із лісорубами наприкінці травня-початку червня правоохоронці спочатку стояли осторонь і не втручалися у конфлікт, а потім заарештували захисників лісу, яких обвинуватили у «злісній непокорі міліції».
XS
SM
MD
LG