Доступність посилання

ТОП новини

Книговидавці критикують проект нового Податкового кодексу


Українські книговидавці звернулися до уряду та прем’єр-міністра Миколи Азарова з проханням переглянути положення проекту Податкового кодексу, в якому видання книжок позбавлене пільг. За їхніми словами, це може призвести до збільшення цін на вітчизняну книжкову продукцію і знищить невеликі українські видавництва.

Так, як наголошують ЗМІ автори звернення – відомі письменники і книговидавці брати Капранови, «у разі ухвалення запропонованого урядом Податкового кодексу, вітчизняне книговидавництво потрапляє під податковий прес, як це уже було раніше. Фактично, уряд Миколи Азарова повторює дії Кабінету Міністрів Віктора Януковича 2004 року, коли було введено ПДВ (податок на додану вартість) для видавничої галузі, і фактично було зупинено книговидавництво в Україні. Проект нового Кодексу не робить винятку навіть для шкільних підручників, словників і дитячих видань».

Сьогодні Верховна Рада України внесла до порядку денного нинішньої сесії проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів. В одному з розділів документа, який містить перелік товарів та послуг, звільнених від ПДВ, видання книг, журналів та газет не згадується.
XS
SM
MD
LG