Доступність посилання

ТОП новини

У російській столиці планують ввести «Кодекс москвича»


Влада російської столиці планує найближчим часом розробити «Кодекс москвича». Як стверджує голова Комітету міжрегіональних зв’язків Москви Михайло Соломенцев, кодекс буде являти собою зведення правил, які допоможуть «швидше освоїтися приїжджим, що бажають постійно проживати в російській столиці».

Передбачається, що «Кодекс москвича» зобов’яже жителів міста розмовляти російською і не з’являтися на вулицях у національному одязі.

Голова російського Комітету громадського сприяння Світлана Ганнушкіна вважає ці положення абсурдними і дискримінаційними. В інтерв’ю Радіо Свобода вона так відреагувала на ці плани мера Москви Лужкова: «Значить, приїдуть французи, і ми їм заборонимо говорити французькою? Ні ж! Закон очевидно спрямований не проти німців, не проти французів, він спрямований проти наших колишніх співгромадян. І це просто расизм. Дивно уявити собі, що на вулицях якогось міста заборонять нам говорити російською!»

Правозахисниця Ганнушкіна вважає, що сама перспектива появи «Кодексу москвича» – неприйнятна: «Хіба такий образливий кодекс, що стосується певної групи людей, може взагалі допомогти наведення порядку?! Мені здається, що дуже соромно нам всім має бути, що у нас така влада», – вважає Світлана Ганнушкіна.
XS
SM
MD
LG