Доступність посилання

ТОП новини

Янукович за проведення виборів до місцевих органів влади 31 жовтня


Президент Віктор Янукович допускає, що місцеві вибори можуть пройти 31 жовтня. Про це він сказав сьогодні в Сумах.

«Завжди, в усі часи, і я вважаю, це було правильним, вибори проводилися восени, коли вже зібрали врожай, напередодні зими», – сказав Президент.

При цьому Янукович нагадав, що, згідно із законами та Конституцією України, чергові вибори до місцевих органів влади мають відбутись у 2010 році. За словами глави держави, депутати місцевих рад «сьогодні вже не працюють, сидять на валізах». «І чим швидше ми проведемо вибори, тим швидше люди оберуть депутатів», – наголосив він.

Янукович висловив сподівання, що вибори до місцевих органів влади відбудуться за новим законодавством, зокрема, за змішаною системою, за якої 50% депутатів місцевих рад будуть обиратися за мажоритарною системою.

Раніше дату 31 жовтня назвав голова президентської Адміністрації Сергій Льовочкін, а лідер фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов припустив, що наступного пленарного тижня Верховна Рада може назвати дату проведення виборів до місцевих органів влади.

16 лютого парламент скасував своє рішення про призначення чергових місцевих виборів на 30 травня, не визначивши нову дату.
XS
SM
MD
LG