Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром»: Білорусь обіцяє погасити борг за російський газ


Білорусь обіцяє погасити борг за російський газ, повідомив заступник голови правління «Газпрому» Валерій Голубєв у кулуарах Петербурзького міжнародного економічного форуму.

15 червня Росія дала Білорусі п’ять днів на погашення боргу за газ.

«Білорусь в односторонньому порядку продовжує платити за газ за ціною 2009 року», – наголосив голова «Газпрому» Олексій Міллер.

За даними «Белстату» (Національного статистичного комітету Республіки Білорусь), заборгованість «Бєлтрансгазу» перед «Газпромом» складає 133 мільйони доларів, а за даними «Газпрому» – 192 мільйони доларів.

Офіційної реакції Мінська поки що не було, однак, перший заступник міністра енергетики Білорусі Едуард Тавпянець повідомив Радіо Свобода, що білоруська сторона готує відповідь «Газпромові».

Сьогодні під час прем’єри білорусько-російського фільму «Брестська фортеця» президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав якомога швидше показати цей фільм російському керівництву, оскільки він викликає «цілу бурю вражень на злобу дня». Мовляв, зараз у Москві часто говорять про «прагматизм», але «сьогодні слід пам’ятати, що відносини між країнами і народами вимірюються не кубометрами газу і не тоннами митної або безмитно нафти».
XS
SM
MD
LG